Brussels Gewest stemt prostitutieverbod af op federaal niveau

© Saskia Vanderstichele

Het prostitutieverbod in Brussel, dat tot en met 19 november geldt, wordt aangepast aan de federale maatregelen. Dat wil zeggen dat er een verbod is op niet-medische contactberoepen, waardoor sekswerk verboden is. Het verbod geldt al zeker tot 13 december. Dat meldt het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort.

Woensdag werd al bekend dat de avondklok, die in Brussel geldt van 22 uur 's avonds tot 6 uur 's morgens, net zoals in Walloniƫ wordt verlengd tot 13 december. De belangrijkste nationale maatregelen, zoals de sluiting van de niet-essentiƫle winkels, lopen ook tot 13 december.

In navolging daarvan beslist het Brussels gewest nu dat verschillende andere maatregelen ook nog zeker tot 13 december verlengd worden op haar grondgebied. Een mondmasker dragen op straat blijft overal verplicht, alcohol consumeren in de openbare ruimte is nog steeds verboden en winkels die toch open mogen zijn, moeten sluiten om 20 uur.

In lijn met federale maatregelen

Eind september had de stad Brussel al een tijdelijk prostitutieverbod afgekondigd, maar dat verbod was door de Raad van State geschorst. Daaropvolgend nam het Brussels Gewest eind oktober de beslissing om prostitutie te verbieden op haar grondgebied en dat is nu aangepast aan de federale maatregelen. Die stellen dat er een verbod is op niet-medische contactberoepen, waardoor sekswerk verboden is. Het verbod geldt al zeker tot 13 december.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?