Brussels gewest wil boost geven aan jobs in digitale sector

© Bart Dewaele

Omdat de coronacrisis de digitalisering op de werkvloer in een stroomversnelling heeft gebracht, lanceerde Brussels minister van Werk en Beroepsopleiding Clerfayt (Défi) vandaag Digitalcity.brussels. Deze nieuwe tool moet jobaanbiedingen binnen de digitale sector een boost geven.

Voor iedereen die op zoek is naar een opleiding, job of nieuwe medewerker binnen de IT-sector, wil Digitalcity.brussels de nieuwe referentie worden. Het nieuwe platform verenigt de krachten van Actiris, Bruxelles Formation en VDAB Brussel.

Digitalcity.brussels leidt niet alleen mensen op in functie van de digitale competenties waar vandaag naar gezocht worden, maar anticipeert ook op de behoeften van de bedrijven. Het platform steunt daarvoor op drie pijlers: "Onderzoek & Ontwikkeling", "Opleiding & Erkenning van Competenties" en "Tewerkstelling".

Digitale stormloop

"Dit is een perfect relance-instrument voor de huidige context. De crisis is een trendversneller en de sterkste trend was de digitalisering binnen alle aspecten van onze samenleving. In het Brussels gewest hebben we beslist om niet enkel getuige te zijn van deze digitale stormloop, maar willen we ervoor zorgen dat Brusselaars er ook bij betrokken worden", zegt minister Clerfayt.

In de gebouwen van Digitalcity.brussels staan meer dan 2.500 vierkante meter, 17 leslokalen en een team van 25 experten ter beschikking om het IT-talent van morgen op te leiden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?