Brussels huis kost gemiddeld 470.000 euro

© PhotoNews
| Een gemiddeld Brussels woonhuis is flink duurder dan in de rest van België.

Een woonhuis in België kostte in het tweede trimester van dit jaar gemiddeld 260.145 euro, in Brussel is dat gemiddeld 469.597 euro. De huizenprijzen stijgen in Brussel wel niet meer dan elders.

De woonprijzen in België zijn gemiddeld met 3,7 procent gestegen. Dat is merkwaardig, want in de vorige twee trimesters daalde de gemiddelde prijs van een woonhuis nog, zo blijkt dinsdag uit de recentste Notarisbarometer van de Federatie van het Notariaat (Fednot). De Belgen waren volgens Fednot opvallend actief op de vastgoedmarkt, want het ging om het drukste tweede trimester sinds de start van de barometer in 2007.

"In de eerste 6 maanden van 2019 waren er in ons land 7,7 procent meer transacties dan in dezelfde periode in 2018", zegt notaris Bart van Opstal. "We zien dezelfde trend in de drie gewesten: in Brussel waren er in de eerste jaarhelft 5,4 procent meer transacties dan in 2018. In Wallonië en Vlaanderen nam het aantal vastgoedtransacties sterker toe: respectievelijk met 7,2 procent en 8,3 procent."

In Vlaanderen klokte de gemiddelde prijs van een woonhuis af op 281.954 euro. Daarmee lag de gemiddelde prijs 9,7 procent hoger dan het nationale gemiddelde. In Wallonië lag de gemiddelde prijs van 194.531 euro dan weer 24,3 procent lager dan het Belgische gemiddelde. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest steeg de gemiddelde prijs voor een woonhuis met 3,5 procent naar 469.597 euro. Een woonhuis kostte in Brussel gemiddeld 82,8 procent meer dan het Belgische gemiddelde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?