Brussels kunstenaarsduo pakt werfomheining in Noordwijk aan

© Geoffrey Fritsch/Befimmo
| Het kunstwerk, gelegen aan de Boudewijnlaan, bestaat uit spiegelpanelen, geometrische kleurlijnen en hartvormige symbolen.

Het Brusselse kunstenaarsduo Bold, bestaande uit Olivier Gilliard en Vincent Losson, heeft de omheining rondom de toekomstige kantoren van het Quatuor-project in de Noordwijk opgefleurd met een boodschap van liefde.

“We nodigen iedereen uit om de liefde die we in ons dragen te laten ontwaken en te uiten", zegt het duo Bold, wiens spiegelend kunstwerk vanaf vandaag toegankelijk is voor het publiek. "Door dit werk openen we een emotionele dialoog tussen Quatuor en de mensen die elkaar in en rond het gebouw tegenkomen. Het universele symbool van het hart en de grafische constructie van het werk wil elke voorbijganger in de straat bereiken”, voegen de kunstenaars nog toe.

Op de plek waar vroeger het Boudewijngebouw stond, op de hoek van de Boudewijnlaan en de Albert II-laan, wordt een nieuw kantorencomplex gebouwd met als naam 'Quatuor'. Het kunstproject ‘Act of Love’, op initiatief van vastgoedbedrijf Befimmo, is het derde op een rij sinds 2018 en moet de bouwwerf in de Noordwijk een artistieke uitwerking geven. Eerdere installaties waren van kunstenaar Arnaud Kool, van september 2018 tot maart 2019, en Parisienne Céleste Gangolphe, van april tot september 2020.

Quatuor zal naast een kantoorruimte ook de coworkingruimte “Silversquare Kanal” huisvesten. Bovendien komen er onder andere ook winkels, restaurants, een sporthal en ondergrondse parking. Het gebouw zal in de tweede helft van 2021 de deuren openen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?