Brussels rusthuis hard getroffen door coronavirus

KVDP, MS, TRO
© BRUZZ
12/03/2020
Updated: 12/03/2020 17.45u

In een rusthuis in Watermaal-Bosvoorde zijn vermoedelijk 12 bewoners besmet met het coronavirus. 2 daarvan zijn al bevestigd. Alle 12 bevinden ze zich in het ziekenhuis. Het getal van 34 besmettingen dat verspreid werd, blijkt niet te kloppen.

Gisteren werden 9 bewoners van het rusthuis afgevoerd naar het ziekenhuis met symptomen van corona. 2 van hen zijn er slecht aan toe. Alle 9 werden ze getest, maar de resultaten van de tests zijn nog niet binnen. Eerder deze week werden al 3 andere bewoners naar het ziekenhuis gebracht met vermoedens van coronabesmetting. Onder hen testten er 2 positief op corona. Momenteel verblijft er in het rusthuis zelf nog 1 patiënt met koortsverschijnselen. Die persoon mag zijn kamer niet verlaten.

Die cijfers werden verhelderd tijdens een persconferentie voor het rusthuis. Nadat donderdagochtend nog werd gesproken over 34 besmettingen, was er onrust ontstaan, onder meer onder het personeel van het rusthuis. "Sommigen onder hen wilden niet meer komen werken", aldus directeur Thibaut Chevrier van het rusthuis.

12 maart 2020: verschillende besmettingen met het coronavirus (Covid-19)i n rusthuis Ter Kameren in Watermaal-Bosvoorde. Vlnr.:Marc Van_Houtvin, directeur Thibaut Chevrier en Dr. Michel Hanset

| 12 maart 2020: verschillende besmettingen met het coronavirus (Covid-19)i n rusthuis Ter Kameren in Watermaal-Bosvoorde. Vlnr.:Marc Van Houtvin, directeur Thibaut Chevrier en Dr. Michel Hanset.

Artsen Zonder Grenzen

Alle bewoners van het rusthuis, zo'n 295, moeten zoveel mogelijk op hun kamer blijven. Alleen verzorgend personeel mag nog naar binnen of buiten. Die maatregelen gelden ook in andere Brusselse rusthuizen. Terminale bewoners mogen nog wel bezoekers ontvangen. De bewoners mogen het rusthuis voorlopig niet verlaten.

In het rusthuis worden zoveel mogelijk maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Zo heeft Artsen Zonder Grenzen mondmaskers gedoneerd om de bewoners en het personeel van het rusthuis te beschermen.

85 nieuwe besmettingen in heel het land

De FOD Volksgezondheid maakte donderdagochtend melding van 85 nieuwe besmettingen in heel België. Het gaat om 66 nieuwe gevallen in Vlaanderen, drie nieuwe besmettingen in Brussel. De rusthuisbewoners uit Watermaal-Bosvoorde worden daar nog niet bijgerekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Watermaal-Bosvoorde, Samenleving, coronavirus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni