Brusselse ambtenaren willen ook na corona 3 dagen per week thuiswerken

© PhotoNews

Brusselse ambtenaren zouden beter 3 van de 5 werkdagen thuis werken. Dat blijkt uit een onderzoek van Idea Consult voor het Brusselse Gewest. Bevoegd minister Sven Gatz (Open Vld) wil nu uitzoeken hoe telewerken meer de norm kan worden na de corona-pandemie.

82 procent van de respondenten gaven aan tevreden of zeer tevreden te zijn van het huidige thuiswerkregime, ten gevolge van corona. Volgens Idea Consult verbetert telewerk het evenwicht tussen werk en privé voor de meeste mensen. Dat schrijft La Capitale.

Toch pleit Idea Consult niet voor 100 procent thuiswerk, omdat dit juist meer druk legt op de geestelijke en lichamelijke gezondheid van werknemers. Talent.brussels, de gewestelijke overheidsdienst, heeft op basis van het rapport een reeks aanbeveling uitgeschreven, en pleit daarin onder meer voor 3 dagen thuiswerk per werkweek.

Bevoegd minister Sven Gatz heeft die aanbevelingen nu voorgelegd in de Brusselse ministerraad. Volgens Gatz was vrijwillig telewerk al voor een groot stuk ingeburgerd in de Brusselse diensten. “Wij willen nu de mogelijkheid invoeren om telewerk verder te ontwikkelen na de corona-pandemie”.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?