Benjamin Dalle (CD&V), Vlaams minister van Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding

| Benjamin Dalle (CD&V), Vlaams minister van Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding.

Brusselse armoedeverenigingen krijgen meer geld van Vlaanderen

Fauve Deldime
25/05/2023

In totaal zien 58 verenigingen in Vlaanderen en Brussel hun werkingsmiddelen stijgen met 20 procent, waarvan acht in Brussel. Zij krijgen een totaalbedrag van 100 duizend euro verdeeld over de acht verenigingen. Vlaams minister van Brussel en Armoedebestrijding Benjamin Dalle (CD&V) wil armoedeverenigingen zo versterken.

In het armoededecreet staat dat de participatie van mensen in armoede een belangrijke pilaar is van het armoedebeleid. “Voor beleidsmakers en veldwerkers is het immers moeilijk om zich in de plaats te stellen van mensen in armoede, en zich bijvoorbeeld het gevoel van schaamte en vernedering voor te stellen dat ze ervaren”, klinkt het bij het kabinet van Dalle.

Om die betrokkenheid in de hand te werken, subsidieert de Vlaamse regering al sinds 2003 verschillende armoedeverenigingen. Die subsidies zijn de laatste tien jaar nog nooit gestegen, wat volgens Dalle niet correct is. “Deze mensen kunnen vanuit hun eigen leefwereld ook de nodige creativiteit aan de dag leggen om met oplossingen over de brug te komen. Daarom investeren we fors én structureel in de verenigingen die deze participatie mogelijk maken”, zegt minister Dalle.

De huidige financiering liet ook niet toe om voltijdse personeelsleden aan te werven. Daarom besliste minister Dalle om dat bedrag op te trekken. Een beslissing die acht Brusselse armoedeverenigingen ten goede komt. Die acht verenigingen zijn: De Buurtwinkel (Anneessens), Bij Ons (stad Brussel), Doucheflux (Anderlecht), ARA (stad Brussel), Pigment (stad Brussel), Bonnevie (Sint-Jans-Molenbeek), Vrienden van het Huizeke (stad Brussel) en De Schakel (Schaarbeek).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni