Brusselse beurs zet veiligheids-, preventie- en hulpdienstberoepen in de kijker

© Polbruno
| In 2019 moeten in de verschillende sectoren alles samen tussen de 350 en 400 posten worden opgevuld, waaronder 150 bij de politie.

Brusafe, de gewestelijke school voor de veiligheids-, preventie- en hulpdienstberoepen, organiseert zaterdag voor het eerst een beurs om de verschillende beroepen en opleidingsmogelijkheden die het vertegenwoordigt in de kijker te zetten.

Daar waar de beroepen van brandweer, politie-inspecteur of hulpverlener-ambulancier een grote bekendheid genieten, is dat namelijk veel minder het geval voor die van bijvoorbeeld parkwachter, gemeenschapswachter of bemiddelaar.

In 2019 moeten in de verschillende sectoren alles samen tussen de 350 en 400 posten worden opgevuld, waaronder 150 bij de politie. De vacatures richten zich tot een zeer divers, gediplomeerd en niet-gediplomeerd, publiek.

Tijdens de eerste editie van de Brusselse Beurs voor Veiligheids-, Preventie- en Hulpdienstberoepen zullen bezoekers kennis kunnen maken met de opleidingsinstellingen en andere organisaties die de potentiƫle kandidaten voor die vacatures helpen bij het bereiken van het door de werkgevers gevraagde niveau.

Het evenement vindt zaterdag van 10 tot 18 uur plaats in Paleis 10 op de Heizel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?