'Brusselse veiligheidscampus Brusafe tegen eind 2019 in Haren'

© Google
| In deze kantoorgebouwen in Haren zit opvangcentrum Porte D'Ulysse nog even, maar tegen eind dit jaar moet dit een 'veiligheidscampus' worden.

De komst van de Brusselse school voor veiligheidsberoepen in Haren zal geen vertraging oplopen door de verlenging van de huurovereenkomst voor opvangcentrum Porte D'Ulysse. Dat heeft minister-president Rudi Vervoort gezegd.

Eind september moest het opvangcentrum voor migranten Porte d'Ulysse de Blue Star-site, een kantorencomplex in Haren, verlaten. De site is immers bestemd voor Brusafe, de nieuwe Brusselse school voor veiligheidsberoepen. Die zou dit jaar nog haar intrek moeten nemen in de gebouwen in Haren.

Maar de huurovereenkomst met het Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen, dat Porte d'Ulysse uitbaat, werd verlengd tot eind oktober. "In welke mate vertraagt die verlenging de opening van Brusafe?", vroeg Brussels Parlementslid Mathias Vanden Borre (N-VA) dan ook tijdens de commissie Binnenlandse Zaken.

"Die verlenging heeft weinig invloed op de geplande verhuis van Brusafe naar die site, want die bestaat uit zes gebouwen. Twee daarvan worden bezet door Porte d'Ulysse, Brusafe zal aanvankelijk drie gebouwen bezetten", antwoordde Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). "De verhuis blijft dus gepland voor eind 2019."

Citydev, de eigenaar van de gebouwen, begon in juni al met de herinrichting van de drie gebouwen voor de toekomstige 'veiligheidscampus.' In een latere fase worden de drie andere gebouwen met de grond gelijk gemaakt om plaats te maken voor een nieuw complex voor Brusafe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?