Brusselse coronacommissie hervat donderdag hoorzittingen

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| Gilles Verstraeten (N-VA), die als ondervoorzitter deel uitmaakt van het bureau, heeft geen probleem met de hervatting van de hoorzittingen.

De bijzondere commissie over het beheer van de coronacrisis in het Brussels Parlement hervat donderdag haar werkzaamheden met de hoorzitting van een reeks sociale actoren zoals Bruss'Help en de Liga voor Geestelijke Gezondheid. Dat heeft het bureau van de commissie maandagmiddag beslist. De hoorzittingen met de gezondheidssector worden tot na de tweede coronagolf uitgesteld.

De bijzondere commissie schortte op 26 oktober de werkzaamheden op wegens de heropflakkering van de coronacrisis. Het bureau van de commissie zou zich vandaag/maandag beraden over de verdere werkzaamheden. Het bureau besliste dat de commissie fysiek blijft vergaderen omdat "digitale hoorzittingen van tien uur" niet realistisch zijn. Door de tweede golf zijn heel wat mensen op de voorgestelde datum niet beschikbaar, waardoor het bureau voortaan de agenda slechts voor enkele weken wil vastleggen om korter op de bal te kunnen spelen.

Op 19 november worden minister van Werk Bernard Clerfayt en staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte verwacht, samen met Actiris. Op 26 november en 3 december zullen meer economische actoren aan het woord komen. Voor de eerste datum zijn onder meer Finance.brussels en Hub.brussels uitgenodigd, voor de tweede Brupartners, de vroegere Economische en Sociale Raad voor het Brussels Gewest.

Ook tweede golf moet aan bod komen

Gilles Verstraeten (N-VA), die als ondervoorzitter deel uitmaakt van het bureau, heeft geen probleem met de hervatting van de hoorzittingen. Hij gaat ook akkoord met het uitstellen van het horen van de gezondheidssector tot na de tweede golf. "Maar ik pleit er wel voor om dan ook de tweede golf mee te nemen in onze werkzaamheden. Desnoods moet het mandaat van de bijzondere commissie verlengd worden. Dat is noodzakelijk om onze werkzaamheden ernstig te kunnen afronden", stelde hij aan Belga.

Het is ook de bedoeling dat er intussen verder aan het verslag van de commissiewerkzaamheden gewerkt wordt. Zo kan op korte termijn gestart worden met het opmaken van de aanbevelingen van het luik 'coördinatie en veiligheid', dat voor de onderbreking afgewerkt werd. Dat bevestigde Juan Benjumea Moreno (Groen), één van de verslaggevers van de commissie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?