Brusselse hotels hebben bijna 200 kamers voor Oekraïners

© Saskia Vanderstichele
| Een hotelkamer in Brussel (themabeeld)

De Brusselse hotelsector stelt bijna tweehonderd kamers gratis ter beschikking voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat heeft de Brussels Hotels Association (BHA) donderdag laten weten.

"Dit solidariteitsinitiatief brengt zowel ketenhotels als onafhankelijke hotels in en rond het Brussels gewest samen," aldus de BHA in La Capitale. De sectorvereniging bevestigt het nieuws aan BRUZZ.

De Brussels Hotels Association coördineert de initiatieven, maar communiceert de inventaris enkel aan de bevoegde autoriteiten. De verschillende betrokken gemeenten worden op de hoogte gesteld, net als de federale taskforce 'Bescherming en Opvang van Oekraïners'.

Dinsdag heeft de Belgische regering alle gemeenten van het land gevraagd een inventaris op te maken van de beschikbare accommodatie. Ook burgers werden opgeroepen hun woningen open te stellen. Velen gingen in op die oproep, kon BRUZZ al vaststellen.

In de nacht van 23 op 24 februari heeft Rusland een grootscheepse militaire operatie tegen Oekraïne op touw gezet. Verschillende plaatsen in verschillende steden van het land zijn het doelwit van raketaanvallen. Door de oorlog verlieten op een week tijd al ongeveer een miljoen Oekraïners het land.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?