Brusselse jongeren mogen tijdelijk meer werken zonder kinderbijslag te verliezen

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| (archiefbeeld)

De Brusselse overheid schaft opnieuw tijdelijk de regel af waarbij studenten en werkzoekenden die meer dan 240 uur per kwartaal werken, hun recht op kinderbijslag en bijhorende toeslagen verliezen.

De maatregel wordt genomen nu ook de tweede golf van de coronacrisis tot problematische situaties leidt met betrekking tot arbeidscapaciteit in verschillende sectoren, zoals de zorg- en onderwijssector. Dat laat de Brusselse Welzijnsinstelling Iriscare weten via een persbericht.

Om te vermijden dat Brusselse jongeren die tijdens deze crisis werken hun recht op kinderbijslag en bijhorende toeslagen zouden verliezen, wordt de limiet van 240 gewerkte uren per kwartaal afgeschaft voor het vierde kwartaal van 2020 en het eerste van 2021. De maatregel zal retroactief toegepast worden vanaf 1 oktober 2020.

In normale omstandigheden mogen studenten en werkzoekenden niet meer dan 240 uur per kwartaal werken om hun recht op kinderbijslag niet te verliezen. Alleen in het derde kwartaal mogen studenten wel een onbeperkt aantal uren werken, op voorwaarde dat ze na de zomervakantie verder studeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?