creche BRUZZ ACTUA 1571

| Kinderopvang Brussel

Brusselse kinderopvang mobiliseert ouders voor protestactie

MDC
© BRUZZ
28/02/2022

Een dertigtal kinderdagverblijven in Brussel willen vanaf vrijdag protesteren. Na het dodelijke incident in een kinderdagverblijf in Mariakerke waarbij een meisje van 6 maanden overleed willen ze veranderingen in het beleid. De acties dienen vooral om ouders te sensibiliseren.

Vanaf vrijdagochtend voeren verschillende Brusselse kinderdagverblijven actie. Ze zullen koffie uitdelen aan ouders en zo de oproep verspreiden dat er een grootschalig protest plaatsvindt op 25 maart. Die dag zou er een groot protest moeten zijn voor het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). De acties komen er na het incident in de crèche in Mariakerke en de daaropvolgende berichten dat het spaak loopt met de inspectie van de kinderopvang.

“Onze sector heeft dringend aandacht nodig en we hopen dat dit een groeiend proces wordt waarbij we steeds meer mensen sensibiliseren,” Anne Lambrechts, coördinator van de vzw Elmer die vier kinderdagverblijven heeft in Brussel. Momenteel begint het protest met een dertigtal kinderdagverblijven in Brussel, maar ze hopen op reactie in heel het land.

Niet gehoord

Het incident waarbij de zes maand oude baby overleed in Mariakerke doet veel stof opwaaien. De voorbije jaren organiseerden kinderdagverblijven al petities om de fouten in het beleid aan te kaarten. “Toen was er geen gehoor, dus daarom willen we nu echt fysiek protesteren,” zegt Anne Lambrechts.

BRUZZ Radio sprak ook met Anne Lambrechts over de impact van het incident op de sector en over mogelijke oplossingen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni