| Het 'Groot Orgel'-kunstwerk op de Havenlaan werd ontworpen door Philippe Van Snick

Brusselse kunstenaar Philippe Van Snick overleden

EDB
© BRUZZ
08/07/2019

Beeldend kunstenaar Philippe Van Snick - bij de Brusselaars vooral bekend om zijn ‘Groot Orgel’-kunstwerk op de Havenlaan, en zijn lesopdracht aan kunsthogeschool Sint-Lukas – is overleden. Van Snick woonde en werkte in Brussel, hij werd 72 jaar oud.

Van Snick stond bekend als minimalist. Hij begon zijn artistieke loopbaan als schilder, maar maakte later ook foto's, films en installaties. Hij werkte steeds met dezelfde tien kleuren, maar dat beperkte Van Snick niet in zijn creaties, vertelt nethoofd van Klara Chantal Pattyn aan de VRT. “Hij maakte daar bijzondere kunstwerken mee.”

Bij de Brusselaars is Van Snick onder meer bekend omwille van zijn ‘Groot Orgel’-kunstwerk op de Havenlaan: een monumentaal werk van 150 meter lang dat uit gekleurde aluminiumprofielen bestaat die de gevel van het TIR-centrum bedekken.

MoMa

Daarnaast woonde en werkte Van Snick in Brussel en gaf hij er jarenlang les aan de kunsthogeschool Sint-Lukas, de huidige LUCA School of Arts. “Daardoor heeft hij veel jonge kunstenaars beïnvloed,” zegt Pattyn. Vorig jaar raakte ook bekend dat hij de kunstwerken voor het nieuwe VRT-gebouw zou maken.

Van Snick stelde tentoon in binnen- en buitenland. In 2010 kreeg hij een grote overzichtstentoonstelling in museum M in Leuven, maar zijn werk is evengoed te zien in het MoMA New York. In 2018 won Van Snick nog een Ultima-prijs in de categorie Beeldende Kunst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Groot Orgel , Philippe Van Snick , Klara , Chantal Pattyn , kunstenaar , Sint-Lukas , havenlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni