Brusselse leerlingen schrijven brieven en zingen liedjes tijdens Filter Café

© Filter Café Filtré
| Het is al die vierde actie van het jaar.

Voor de vierde keer op rij dit jaar zijn leerlingen, ouders en leerkrachten van verschillende scholen op straat gekomen om betere luchtkwaliteit in en rond de scholen te eisen. Deze week namen er in totaal een zestigtal scholen deel. Er werden onder andere brieven geschreven over verkeersveiligheid en liedjes gezongen.

Elke vrijdag voert het burgerinitiatief Filter Café Filtré actie voor schone lucht. Ze vragen aan de politiek om concrete maatregelen te nemen om de luchtkwaliteit in en rond de scholen drastisch te verbeteren.

Deze week namen er in totaal 60 scholen deel, waarvan 43 in Brussel.

In het Sint-Pieterscollege in Jette schreven de leerlingen deze week brieven naar aanleiding van het dodelijk verkeersongeval in Koekelberg. Die werden vrijdag overhandigd aan het bestuur. De scholieren van de Sint-Jorisschool toonden zichzelf dan weer van hun creatieve kant, met een zelf gecomponeerd liedje.

De acties gaan, buiten de paasvakantie gerekend, nog elke vrijdag door tot aan de verkiezingen op 26 mei.

Fietskaravaan 5 mei

Op 5 mei staat er dan weer een speciale actie gepland. Dan worden de A12 en de E411 afgezet en fietsen de actievoerders vanuit Antwerpen en Wallonië richting Brussel. Om de actie af te sluiten, zullen de deelnemers een speciaal gemaakte choreografie van Wim Vandekeybus (Ultima Vez) opvoeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?