Brusselse moslims en katholieken veroordelen samen aanslag van Nice

Vertegenwoordigers van de Brusselse moskeeën hebben zaterdag samen met hulpbisschop Jean Kockerols de aanslag in Nice veroordeeld, waarbij drie mensen omkwamen in een kerk.

Hulpbisschop van Brussel Jean Kockerols en vertegenwoordigers van van de Brusselse federatie van moskeeën (Fédération des Mosquées de Bruxelles) ontmoetten elkaar zaterdagnamiddag in de Kathedraal van Sint-Michiels en Sint-Goedele en benadrukten het belang van respect voor elkaar, los van de religieuze overtuigingen.

De ontmoeting kwam er op initiatief van de federatie van Brusselse moskeeën. "We willen, als vertegenwoordigers van de Brusselse moskeeën en als Belgische moslims, in deze moeilijke momenten onze solidariteit uitdrukken met de katholieke gemeenschap en met alle christenen, na de aanslag in de Onze-Lieve-Vrouwbasiliek van Nice en de moord op drie gelovigen," zei Mohamed Belabed van de federatie.

Hulpbisschop Jean Kockerols had daarvoor al benadrukt dat er geen sprake kan van zijn om in naam van God te doden. "Het staatsgezag reageert al, maar het is ook belangrijk dat dat de religieuze autoriteiten dat doen, resoluut, duidelijk en samen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?