De hand van de paus wordt overgetekend door bisschop Kockerols.

Kunstwerk met handafdruk van paus Franciscus voor metrostation Toots Thielemans

© Belga
13/01/2023

Hulpbisschop Jean Kockerols heeft de handafdruk van paus Franciscus gegeven aan de Brusselse kunstenaar Hamsi Boubeker (HAMSI). Die zal de handafdruk verwerken in een kunstwerk voor het nieuwe metrostation Toots Thielemans op lijn 3. De hulpbisschop ontmoette de paus en mocht toen de omtrek van de handen van de paus op een blad tekenen.

HAMSI vestigde zich na zijn studies aan het conservatorium van het Algerijnse Bejaïa in 1980 in Brussel. Sinds het midden van de jaren negentig legt hij zich toe op het internationale project 'Handen van de hoop', waarvoor hij handafdrukken van open handen uit de hele wereld verzamelt. De handafdrukken symboliseren vrede, vriendschap, openheid en verdraagzaamheid.

In het Brusselse metrostation Lemonnier is zijn werk al sinds 1999 te zien. Op vraag van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB maakt HAMSI nu ook voor het nieuwe Brusselse metrostation Toots Thielemans een werk in de reeks 'Handen van de hoop'. De beeltenis van elke hand van paus Franciscus zal tussen 30 en 40 centimeter groot zijn. De panelen van het kunstwerk zullen 3 meter hoog zijn.

"Een hand vredevol aan de ander reiken, is in onze Brusselse samenleving van groot belang. Het werk van HAMSI is hiertoe een mooie uitnodiging", zegt hulpbisschop Kockerols.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni