| Actiris onthoudt zich voorlopig van alle commentaar omdat J. haar ontslag nog kan aanvechten bij de Raad van State.

Brusselse parket opent onderzoek naar ontslagen Actiris-directrice

© Belga
13/08/2018

Het Brusselse parket heeft een opsporingsonderzoek geopend naar de mogelijke verduistering die zou gepleegd zijn door voormalig Actiris-directrice Catherine J. Dat meldt het Brusselse parket maandag. De vrouw zou ontslagen zijn omdat ze personeel van een sociale economiebedrijf uit Elsene gratis werken had laten uitvoeren in haar woning.

De vrouw, Catherine J. (52), werkte al 23 jaar bij Actiris en zou eind 2016 haar trap hebben laten afschuren en ook een basketveldje hebben laten aanleggen aan haar woning. Die werken zouden uitgevoerd zijn door personeel van een sociale economiebedrijfje dat subsidies kreeg van Actiris en dat door de afdeling van J. gecontroleerd werd.

Anonieme brief

Slechts een deel van de uitgevoerde werken zou betaald zijn. De feiten kwamen in september 2017 aan het licht via een anonieme brief. Actiris wenst geen commentaar te geven over de redenen voor het ontslag, omdat J. nog in beroep kan gaan bij de Raad van State.

Ook wenst Actiris geen persoonlijke informatie vrij te geven. Het enige wat de openbare tewerkstellingsdienst kan meedelen is dat er een disciplinaire procedure werd opgestart, waarna de Directieraad en het Beheerscomité een uitspraak hebben gedaan in de zaak en de vrouw ontslagen werd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Actiris , Catherine J. , ontslag

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni