Brusselse politie kreeg al 300 mails met beeldmateriaal

© Euro Kassita

De Brusselse politie heeft al minstens 300 mails gekregen met beeldmateriaal van de onlusten die afgelopen zaterdagavond plaatsvonden in het stadscentrum. De politie heeft rond de rellen en plunderingen een gerechtelijke taskforce opgericht en de bevolking opgeroepen beeldmateriaal te bezorgen, zodat daders kunnen geïdentificeerd worden.

Dat meldt La Dernière Heure dinsdagochtend.

Na afloop van de kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap voetbal tussen Marokko en Ivoorkust kwam het zaterdagavond tot rellen aan de Beurs en op de Lemonnierlaan. Een 300-tal mensen liepen over wagens, beschadigden straatmeubilair en voorbereidingen voor Winterpret en bekogelden de politie. Ook werden wagens in brand gestoken en verschillende winkels geplunderd. De politie zette meermaals het waterkanon in om de relschoppers terug te drijven, maar pas rond 0.30 uur keerde de rust weer.

Zondag meldden politie en Brussels parket dat iedereen die beelden had van de rellen die via het e-mailadres zpz.polbru.info@police.belgium.eu aan de Brusselse politie kon bezorgen. Maandagmiddag had de politie al 160 mails gekregen, tegen 17 uur waren dat er volgens La DH al 300.

Volgens de politie gaat het zowel om beelden die al op Facebook circuleerden als om beelden van onder meer Snapchat. "Het zijn interessante filmpjes met zeer exploiteerbare gegevens", klinkt het. "Dus daar zal zeker iets kunnen uitkomen." Op vele beelden zouden daders met onbedekt gelaat te zien zijn.

Zondagavond meldde het parket dat er één verdachte was opgepakt, maar dat die na verhoor was vrijgelaten, omdat er minstens voorlopig onvoldoende elementen waren om hem onder aanhoudingsbevel te plaatsen of rechtstreeks te dagvaarden. Sindsdien zijn nog geen andere verdachten opgepakt, aldus het parket maandag

Rellen in Brussel

Op 11 november kwam het aan de Beurs in het centrum van Brussel voor het eerst tot rellen. In de weken daarna waren er opnieuw problemen.  
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?