| (archiefbeeld)

Brusselse prioriteiten op sociale top: minder spijbelen, betere woonzorgcentra

© Belga
25/02/2021

De Brusselse regering en de sociale gesprekspartners van 'Brupartners' zijn woensdag samengekomen voor een sociale top. Die diende onder meer om de balans van het afgelopen coronajaar op te maken, maar ook om de nieuwe prioriteiten voor het komende jaar te bepalen.

De Brusselse regering en de sociale 'Brupartners' lanceerden een jaar geleden de strategie Go4Brussels 2030. Bedoeling daarvan is om samen de economische, sociale en klimaatuitdagingen aan te pakken.

Prioriteiten voor 2021

Het coronavirus kaapte de aandacht het afgelopen jaar weg, maar de Brusselse regering houdt vast aan de ambities van Go4Brussels 2030, klinkt het in een persbericht. De regering en de sociale partners staken woensdag de koppen bijeen om het te hebben over de coronacrisis en de nodige herstelmaatregelen, maar ook over de prioriteiten voor 2021.

Het gaat onder meer om de jongerengarantie, de bestrijding van schoolverzuim en de ondersteuning van eenoudergezinnen. Daarnaast gaat er aandacht naar de hervorming van de sector van de woonzorgcentra, de uitwerking van een geïntegreerd welzijns- en gezondheidsplan en de woningmarkt.

Duurzaam herstel

Brussels minister president Rudi Vervoort vindt het "tijd om opnieuw aan te knopen met stabiel overleg, zodat we onze beleidsinstrumenten samen op een zo doeltreffend mogelijke manier kunnen bijsturen en inzetten voor een duurzaam herstel dat alle Brusselaars ten goede komt."

Volgens Vervoort krijgen de sociale gesprekspartners de teugels in handen bij de uitvoering van bepaalde herstelmaatregelen. "Om die te laten slagen, is het noodzakelijk om ze samen met hen uit te werken."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni