Brusselse rapper opgepakt en weer vrijgelaten na rellen

© 2 Euro Kassita

Naar aanleiding van de rellen in Brussel zaterdagavond heeft het Brussels parket de Brusselse rapper Benlabel ondervraagd. Benlabel zou op Facebook hebben opgeroepen om aan de Lemonnierlaan alles te vernielen. Hij is ondertussen opnieuw vrijgelaten en moet zich op 5 januari opnieuw aanmelden.

De rapper werd ondervraagd door de politie over zijn betrokkenheid bij de feiten en na het verhoor ter beschikking gesteld van het parket van Brussel. Benlabel was aanwezig op de avond van de rellen. Hij filmde de vernielingen van straatmeubilair en plunderingen van winkels. 

Benlabel had zijn acties ook zelf aangekondigd op Facebook. Hij postte een foto van zichzelf met twee automatische wapens. Als begeleidend commentaar schreef hij (sic): ‘Demain on vas tout cramé à Lemonnier maroc City gang!! Russie 2k18’.

Dagvaarding op 5 januari
De politie kon tot de arrestatie van Benlabel nog niemand oppakken die bij de rellen van zaterdagavond in het centrum van Brussel betrokken was. De rapper zal zich op vijf januari volgend jaar moeten verantwoorden voor schriftelijke bedreiging en het gebruik van elektronische communicatiemiddelen om schade te berokkenen.

De jongeman ontkent de zaken die hem ten laste worden gelegd. “Ik bedoelde het in de zin van we gaan de lont aan het vuur steken, de ambiance erin brengen. Het is triestig dat dit is uitgedraaid op een nachtmerrie. Ik was effectief ter plaatse toen de gemoederen verhit raakten. Ik ben naar huis gegaan", zei hij aan La Capitale

In totaal raakten bij de gebeurtenissen van zaterdagavond in het centrum van onze hoofdstad zo'n twintigtal agenten gewond.

Rellen in Brussel

Op 11 november kwam het aan de Beurs in het centrum van Brussel voor het eerst tot rellen. In de weken daarna waren er opnieuw problemen.  
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?