Brusselse regering blijft hulp aan vluchtelingen ondersteunen

© PhotoNews

De Brusselse regering blijft "steun verlenen aan de mobilisatie van de associatieve sector die zich inzet voor de opvang en de begeleiding van vluchtelingen op ons grondgebied". Dat kondigde minister-president Rudi Vervoort (PS) donderdag aan in zijn algemene beleidsverklaring in het Brussels Parlement.

Hij prees "het fantastische werk" van het Burgerplatform voor de opvang van vluchtelingen, net zoals de transversale werking van de humanitaire Hub, die onder meer gedragen wordt door Dokters van de Wereld, het Rode Kruis en Artsen zonder Grenzen.

"Ze kunnen verder op onze steun rekenen", aldus Vervoort. "Dat is de definitie die wij geven aan een menselijk beleid." Voor Vervoort zijn de inspanningen van de federale regering voor de winteropvang van daklozen ontoereikend. Daarom trekt de Brusselse regering bijkomend vier miljoen euro uit om een gezinsopvang met een capaciteit van 200 mensen te openen en ervoor te zorgen dat de opvang ook na april 2019 kan worden voortgezet.

De minister-president ging in zijn beleidsverklaring uitgebreid in op de verwezenlijkingen van zijn regering tijdens de afgelopen legislatuur. Echte nieuwe initiatieven kondigde hij niet aan, ook al omdat het parlement reeds in april zijn deuren sluit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?