Een virustracker is een app op smartphone die waarschuwt voor mogelijk risico op besmetting van het coronavirus, dat de ziekte covid-19 veroorzaakt

| (archiefbeeld)

Brusselse regering op zoek naar digitale ideeën voor post-coronatijdperk

EDB
© BRUZZ
05/06/2020

Brusselaars met ideeën over hoe zij de stad willen hertekenen na de lockdown, kunnen daarmee terecht op een platform van het Brussels Gewest. Rond de twee beste ideeën worden apps ontwikkeld die de levenskwaliteit van de Brusselaars moeten verbeteren.

Van 5 tot 21 juni zijn ideeën van Brusselaars die de levenskwaliteit in de hoofdstad willen verbeteren, welkom op het platform participate.smartcity.brussels. Een jury zal vervolgens de vijf beste ideeën selecteren waarop burgers kunnen stemmen. De twee ideeën die de meeste stemmen halen, zullen verder ontwikkeld worden en moeten tot een digitale applicatie leiden.

Met “Brussels hacks the crisis” wil het Gewest laten zien dat het voorstander is van nieuwe participatiemodellen. “Deze consultatieprocedure is noodzakelijk om tegemoet te komen aan de verwachtingen en de noden van de Brusselaars,” zegt Brussels Minister voor Digitalisering Bernard Clerfayt (Défi).

“Sinds het begin van de crisis is het digitale aspect onvermijdelijk geworden in het dagelijkse leven van de Brusselaars. Ik ben ervan overtuigd dat het digitale even onontbeerlijk zal zijn na de crisis, en een noodzakelijke tool zal blijken bij de relance.”

Brusselaars kunnen ideeën binnen de thema’s new way of working, new way of learning, lokale handel en cultuur & solidariteit posten. Het project sluit aan bij het gewestelijk bestuursakkoord 2019-2024 dat de ambitie heeft Brussel om te vormen tot een smart city en daarbij ook een participartief en inclusief beslissingsproces wil voorzien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , App , smart city , Bernard Clerfayt , participatieproject

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni