| (Archiefbeeld)

Brusselse regering voorziet 100 nieuwe plaatsen voor niet-begeleide minderjarigen

SD
© BRUZZ
16/12/2022

De Brusselse regering gaat honderd extra slaapplaatsen voor niet-begeleide minderjarige vreemdelingen ter beschikking stellen. New Samusocial zal een toelage krijgen om de opvang te coördineren. De plaatsen kwamen er op voorstel van minister-president Rudi Vervoort.

De jongeren zullen tot minstens tot 30 juni 2023 in de nieuwe opvanglocatie terechtkunnen, zodra de brandweer zijn goedkeuring heeft gegeven.

"We mogen nooit aanvaarden dat er minderjarigen op straat slapen," zegt minister-president Rudi Vervoort. "De opvang van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen valt onder de verantwoordelijkheid van de federale regering en ik zal erop blijven aandringen dat zij haar verplichtingen nakomt. In afwachting blijven wij echter onze verantwoordelijkheid opnemen en vangen we deze jongeren op een veilige en warme plek op."

"We regelen deze ondersteuning op basis van de overeenkomst met Fedasil, nu de federale overheid het aanvullende initiatief van het Gewest heeft erkend,” aldus minister-president Rudi Vervoort.

New Samusocial wil nog niet communiceren over waar die opvanglocatie komt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , minister-president Rudi Vervoort , new samusocial

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni