Brusselse studenten ontwikkelen projecten om wegwerpafval te reduceren

FF
04/04/2019

De Zero Waste Student Challenge riep Belgische studenten op om innovatieve projecten te ontwikkelen om zo de grote hoeveelheid aan wegwerpafval in hun dagelijks leven te reduceren. Er zijn nu vier Brusselse laureaten uit de bus gekomen.

Zo kwamen studenten van de Ecole de Recherche Graphique (ERG) en ook interieurarchitectuurstudente Margot Souren aan ESA Saint-Luc Brussel met het idee van een materiaalbibliotheek. Hier kunnen studenten hun schoolmateriaal een tweede leven geven. Aan de hand van een eigen munteenheid kunnen studenten hun materiaal inleveren en zelf ook ander materiaal aankopen. Beide initiatieven kregen 2.500 tot 5.000 euro om hun project te ondersteunen.

Lunchbox

De studentenraad in La Cambre zocht naar nieuwe manieren om hun plasticverbruik te verminderen. Vooral in het studentenrestaurant bleek dat een probleem. Daarom realiseerden ze een samenwerking met Tiffin, een bedrijf dat herbruikbare lunchboxes maakt. De helft van de studenten daar gebruikt nu een La Cambre-gepersonaliseerde Tiffin lunchbox. Ze krijgen 1.000 euro toegewezen om hun project te verspreiden naar andere studenten en plaatsen.

Voor Erasmusstudenten

Students Swap Stuff is het vierde en laatste initiatief van een Brusselse universiteit, met name die van de KU Leuven. De masterstudenten Milieu- en Preventiemanagement bedachten een ruilsysteem specifiek voor Erasmus-studenten die in Brussel komen studeren. Studenten die weer vertrekken, kunnen hun aangekochte spullen (keukengerei, schoolboeken, handdoeken…) achterlaten in de "Exchange Closet", deze kunnen gratis opgepikt worden door andere Erasmusstudenten.

Het is de bedoeling dat Students Swap Stuff internationaal gaat zodat elke Erasmusstudent van de Exchange Closet kan genieten. Daarom krijgen ze vijfhonderd euro prijsgeld toegewezen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , zero afval , studenten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni