Brusselse vrijwilligerswerking Rode Kruis schakelt versnelling hoger

MVDH
© BRUZZ
13/12/2023

De Brusselse afdeling van Rode Kruis-Vlaanderen wil zijn vrijwilligerswerking stevig uitbreiden. Op één jaar tijd steeg het aantal vrijwilligers alvast van 10 naar 38 en tegen 2025 staat nog eens een verviervoudiging op het programma.

“Het grootste deel van de nieuwe vrijwilligers is gekomen voor ons Brugfigurenproject waarbij kwetsbare kinderen extra begeleiding krijgen bij hun huistaken en studiewerk”, zegt Bert Van Driessche, manager van Brussel-Hoofdstad voor Rode Kruis-Vlaanderen. “Vorig jaar waren we daarbij in 5 Nederlandstalige scholen actief en dit jaar zijn het er al 11.”

Eerder dit jaar werd ook al aangekondigd dat het aanbod aan gratis Nederlandstalige eerstehulpopleidingen uitgebreid werd. Zo werden er in 2023 welgeteld 491 mensen opgeleid in EHBO, ten opzichte van 290 vorig jaar en op dit moment zijn er nog drie vrijwilligers in opleiding om deze cursussen te kunnen geven.

De Brusselse afdeling van Rode Kruis-Vlaanderen benadrukt echter dat dit nog maar het begin is. “We willen de komende jaren nog verder groeien, ook bij onze andere activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan onze Zorgbib voor ouderen, onze WOW-vakanties voor mensen met een beperking en ons donorcentrum voor bloed- en plasmadonoren. Tegen 2025 moet het aantal vrijwilligers hiervoor minstens verviervoudigen."

Dinsdag kondigde Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle (CD&V) aan het Rode Kruis-Vlaanderen daarin te willen ondersteunen. “We maken hier vanuit de Vlaamse Regering 50.000 euro voor vrij”, klonk het.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni