Brusselse werkloosheid al vijf jaar in dalende lijn

© PhotoNews
| Actiris verzorgt de begeleiding van werkzoekenden naar werk in Brussel. Jongeren vormen daarbij een groep die bijzondere aandacht nodig heeft.

Het Brussels gewest telde eind november 87.550 werklozen, of 2,5 procent minder op een jaar tijd. Dat blijkt uit cijfers van de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris.

Het is al de 61ste maand op rij dat de werkloosheid in Brussel daalt. De werkloosheidsgraad bedroeg in november 15,6 procent. Een jaar geleden was dat 16 procent. Het aantal jongeren zonder werk blijft ook dalen: met 3,4 procent tot 9.163.

De jongerenwerkloosheidsgraad stijgt wel: naar 25,06 procent. Doordat meer jongeren studeren, maken er minder jongeren deel uit van de beroepsbevolking. Dat leidt procentueel gezien tot een hogere jongerenwerkloosheidsgraad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?