Burgemeester Close laat betoging van sans-papiers toe

© KVDP

Een aantal organisaties voor sans-papiers plant vrijdag een actie voor de Dienst Vreemdelingenzaken op de Pachecolaan. Ze eisen een collectieve regularisatie en willen aandacht vragen voor het (politie)geweld tegen sans-papiers. Ook de dood van Ibrahima en de 29-jarige Algerijn die in de cel stierf zullen aan bod komen.

De actie is een initiatief van L’Hospitalière, een organisatie die de collectieven Migrant libre, la Voix des sans-papiers, Sans papiers Belgique en Le collectif des travailleuses et travailleurs sans-papiers overkoepelt.

“De nieuwe staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi heeft zich sinds zijn aanstelling voornamelijk beziggehouden met het Vlaamse electoraat te verzekeren dat er geen regularisaties zullen gebeuren”, staat er te lezen op Facebook.

“Mahdi blijft volharden in een beleid van willekeur en afpersing en houdt de deuren dicht, ondanks de vele tevergeefse pogingen tot een ontmoeting met de staatssecretaris."

Administratieve hel

De actievoerders hopen op een ontmoeting met directeur van de DVZ Freddy Roosemont. “We willen dat hij ons uitlegt waarom de DVZ nog steeds torenhoge bedragen krijgt om een arbitrair beleid te voeren, terwijl tienduizenden mensen in onzekerheid leven en lijden onder een jarenlange administratieve hel,” staat er nog.

Op Facebook reageerden zo’n 600 mensen op het evenement. Burgemeester Philippe Close gaf toestemming voor de manifestatie, zolang er maximum 100 aanwezigen zouden zijn en de regels omtrent social distancing gerespecteerd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?