Burgerplatform haalt Maximiliaanpark leeg voor Nieuwjaar

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| Vrijwilligers van het Burgerplatform tijdens een solidariteitsactie in het Maximiliaanpark begin dit jaar.

Bij de overgang van oud naar nieuw zullen er geen migranten buiten in het Maximiliaanpark slapen. Dat zegt het Burgerplatform. "Zondagavond was het park leeg. De extreemrechtse mars heeft heel wat burgers wakker gemaakt", zegt Mehdi Kassou van het Burgerplatform voor de Steun aan de Vluchtelingen.

Het Burgerplatform had zondag pas een oproep gelanceerd om van zondagavond tot woensdag 2 januari onderdak te bieden aan migranten. Aan die oproep werd gehoor gegeven. "Gisterenavond hebben we het Maximiliaanpark leeg achtergelaten", zegt Mehdi Kassou van het Burgerplatform.

"Het is de bedoeling dat iedereen die opvang bij een gastfamilie heeft gevonden, daar ook tot woensdag blijft." Wellicht zal geen enkele migrant buiten moeten slapen tijdens de overgang van oud naar nieuw. "Om daar zeker van te zijn, sturen we vanavond nog een ploeg op pad om eventuele achterblijvers of nieuwkomers in het park op te vangen", aldus Kassou.

'Extreemrechtse mars'

De laatste weken is het Burgerplatform er wel vaker in geslaagd om alle migranten in en rond het Maximiliaanpark onderdak te bieden. Dat gebeurde bijvoorbeeld ook voor Kerstmis. "Deels zorgt de kerstperiode wel voor deze solidariteit", klinkt het.

Ook tijdens het weekend van de 'Mars tegen Marrakech' midden december heeft het Burgerplatform voor een leeg Maximiliaanpark gezorgd. "De extreemrechtse mars heeft heel wat burgers wakker gemaakt", legt Kassou uit. "Er zijn toen enkele honderden nieuwe gastfamilies bij gekomen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?