Buschauffeur die vrouw betastte opnieuw op vrije voeten

© Ingolf/Wikicommons
| Metrostation Montgomery
Updated: 15-01-2019 - 12:45

De MIVB-chauffeur die werd opgepakt omdat hij een vrouwelijke passagier zou hebben aangerand, is vrijgelaten na verhoor. Het onderzoek loopt intussen verder, meldt het Brusselse parket.

Een chauffeur van de Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB is zondag opgepakt omdat hij een vrouw zou aangerand hebben. Het incident zou zich zondagnamiddag afgespeeld hebben in het metrostation Montgomery.

Een 22-jarige vrouw zou er aan een buschauffeur gevraagd hebben of ze naar het toilet kon en de man zou haar voorgesteld hebben gebruik te maken van de personeelstoiletten. Daar zou hij aan de jonge vrouw gevraagd hebben wat ze onder haar kleren droeg en zou hij haar vervolgens hebben betast.

De jonge vrouw legde klacht neer, waarop de chauffeur werd opgepakt. Die verklaarde dat hij wel geprobeerd had de vrouw te versieren maar dat hij haar niet had aangeraakt. Het slachtoffer diende klacht in tegen de buschauffeur, die werd opgepakt en een nacht in de cel doorbracht.

De man werd ter beschikking gesteld van het parket, maar mocht na verhoor beschikken. Het parket voert een vooronderzoek naar de feiten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?