© Instagram | Buschauffeur Layla Rifi heeft meer dan 80.000 volgers op TikTok.

Buschauffeur Layla Rifi ontpopt zich tot TikTok-hit

EC
© BRUZZ
10/04/2022

"Bonjour, bonjour!" MIVB-chauffeur Layla Rifi ontvangt haar passagiers graag met een grote glimlach, en weet hen ook te bereiken via sociale media. Haar TikTok-kanaal telt in twee jaar tijd meer dan 86.000 volgers.

In haar video's bespreekt Rifi haar job als buschauffeur, die ze al drie jaar met plezier uitoefent. Rifi merkte dat er veel vooroordelen bestaan over buschauffeurs, vertelt ze aan La Capitale. "Ze rijden te snel, ze wachten op niemand... Ik wou dat beeld veranderen en tonen dat iedereen zijn eigen temperament heeft."

Rifi begon te TikTok'en tijdens de eerste lockdown in 2020. Intussen heeft ze meer dan 200 filmpjes gepost: sommigen zijn een sketch rond het dagelijkse leven op de bus, in andere filmpjes geeft Rifi nuttige informatie.

Dan toont ze waarom bussen soms zo lang stilstaan, waarom je altijd op voorhand moet bellen voor het afstappen, of hoe hoog de boetes voor foutparkeerders kunnen oplopen. En ze wist al twaalf mensen te overtuigen om zelf buschauffeur te worden, vertelt ze nog aan La Capitale.

@laylalili57 J’ai les meilleurs passagers je vous dis ??❤️ #passagers #stib #terminus #merci #busdriverlife ♬ son original - Layla Lili

Zo hoog kan een boete oplopen als je een bus blokkeert, legt Layla Rifi uit.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie