| Buurtbewoners Michel Beck en Jean-Luc Goossens voor Home Sebrechts

Buurtbewoners verzamelen 900 handtekeningen tegen asielcentrum in Molenbeek

KVDP
© BRUZZ
25/05/2022

Een voormalig rusthuis in Molenbeek dat dienstdoet als asielcentrum zorgt al langer voor protest van buurtbewoners. Zij hebben nu ongeveer 900 handtekeningen verzameld om de sluiting van het asielcentrum te eisen.

Sinds maart dit jaar vangt Fedasil asielzoekers op in Home Sebrechts, een voormalig rusthuis in de François Sebrechtslaan in Molenbeek. Aanvankelijk werd het gebouw gebruikt voor de tijdelijke opvang van Oekraïense gezinnen, maar de nood aan opvang van asielzoekers bleek groter. Op termijn zou er capaciteit zijn voor de opvang van ongeveer zeshonderd mensen.

Buurtbewoners waren niet te spreken over de opening van het opvangcentrum. Volgens hen was er geen enkele dialoog tussen bevoegd staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V), de gemeente Molenbeek en de buurtbewoners. Ook burgemeester Catherine Moureaux (PS) was boos over het opvangcentrum, al kwam het asielcentrum er volgens Mahdi wel na maanden van overleg.

Om de sluiting van het opvangcentrum te eisen hadden buurtbewoners intussen een petitie gelanceerd. Die telt intussen ongeveer 900 handtekeningen. "Wij worden dagelijks geconfronteerd met problemen als geluidsoverlast, criminaliteit, vechtpartijen en zwerfvuil," meent buurtbewoner Jean-Luc Goossens. "In de openbare ruimte is er nu vooral een groot gevoel van onveiligheid."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni