Café-uitbater Jorn Peeters over blind varen in coronatijden: 'Het virus bepaalt het ritme'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 1 maart 2021

Gaat zowat de helft van de cafés het komende jaar overkop? Zo ver zal het niet komen, denkt Jorn Peeters, uitbater van Les Brasseurs en Le Coq. Maar volgens hem eten sommige horecauitbaters momenteel wel elke dag droog brood om hun zaak te kunnen redden.

Peeters serveerde, naast een frisse pint, ook graag zijn ongezouten mening over een al dan niet weldra heropenen van de Brusselse horeca. "Een 'safe spring'? Dat zit er niet in. Het virus bepaalt het ritme, en we moeten volgen", vindt hij. Dat betekent ook voor hem zoveel als een gesloten zaak, en zeer geduldig wachten op verbetering.

Een heropening in de lente zit er dus volgens Peeters ook al niet meer in. Op dit moment hoopt hij de deuren open te kunnen gooien in mei. "Dan verwacht ik wel een overrompeling!"

Het slechtste scenario - waarbij tot 50% van de Brusselse horecazaken door corona tijdens of na de versoepelingen failliet gaan - wil hij niet onderschrijven. "Al zullen er wel wat drama's gebeuren", geeft hij eerlijk toe. Maar dat ligt volgens hem ook aan de zeer wisselvallige inkomsten in de sector, ook buiten de coronapandemie om.

Radiopresentator Gunnar gaat deze week elke dag op café met Brusselse vedetten en café-uitbaters. Op maandag worden de pinten geschonken door Jorn Peeters, uitbater van Les Brasseurs en Le Coq, twee populaire Brusselse bars in de Dansaertwijk.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?