De wedstrijd ‘Beste Boulet van Brussel’ werd in juni vorig jaar voor het eerst georganiseerd in café Les Brasseurs. Guy Reygaerts van Beenhouwerij L’Os à Moi'L uit Jette mocht toen de ‘Chaud Boulette’ mee naar huis nemen. Organisator Dominique Deslauriers maakt zich klaar voor een tweede editie.
Op 15 juni vindt de tweede editie van 'Beste Boulet van Brussel' plaats in café Les Brasseurs. 10 beenhouwerijen doen mee met de wedstrijd, 40 personen kunnen komen proeven.
‘Beste boulet van Brussel’ krijgt tweede editie op 15 juni
De Brusselse voedselblogger Dominique Deslauriers, van ‘Tips From a Waitress’, werkt in Les Brasseurs, waar de wedstrijd wordt gehouden. Daar hadden ze onder de collega's de hele tijd discussies over waar ze de beste boulet konden eten. "Het was echt een gespreksonderwerp. Toen kwam het idee om zelf een competitie te organiseren."
Deslauriers vindt het belangrijk om rechtstreeks naar de bron te gaan en de beenhouwerijen te contacteren voor de wedstrijd. "We willen kleinere bedrijven een kans geven, en niet altijd over de restaurants spreken. Kleine beenhouwerijen zijn ook een deel van de horeca. Zij krijgen niet genoeg aandacht."
‘Een goede merchandise’
De hoofdprijs was vorig jaar voor slager Guy Reygaerts van Beenhouwerij L’Os à Moi'L uit Jette. Na de wedstrijd gingen de zaken er plots heel goed. "Nadien kwamen mensen langs alle kanten om 'ballekes' te proeven. De eerste weken na de wedstrijd hebben we niet anders gedaan dan 'ballekes' rollen."
Het geheim van hun recept? "Ze zijn een goede merchandise. Er zitten goede kruiden in en ze zijn met liefde gemaakt." Reygaerts gebruikt al veertien jaar hetzelfde recept. Hij weet dan ook dat zijn product goed is, want de klanten zijn tevreden. "Brol maken interesseert mij niet."
Tweede editie
Op zondag 15 juni om 14 uur zal de nieuwe competitie plaatsvinden. Er doen tien beenhouwers mee dit jaar. Onder hen enkelen die vorig jaar al deelnamen, maar ook nieuwe beenhouwers.
Er is plaats voor 40 personen. Je kan niet op voorhand reserveren. Om 12 uur 's middags kan je je aanmelden bij 'Les Brasseurs'.
Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws , Beste Boulet , ballekes , Les Brasseurs