| Het weedclubje organiseert ook campagnes om cannabis te legaliseren.

Cannabis Social Club strijkt neer in Brussel

TDN
© BRUZZ
22/11/2018

De Cannabis Social Club krijgt voet aan de grond in Brussel. Zo'n vereniging van weedgebruikers verkoopt niet alleen cannabisproducten, maar propageert ook de legalisering van de softdrugs. "Wij zouden graag 100 procent echte weed verkopen. Het diaboliseren van cannabis moet stoppen."

De weedwinkels schieten in Brussel als paddenstoelen uit de grond. Ze opereren op de grens van een onduidelijke wetgeving, maar verkopen in principe enkel cannabisolie (CBD) met een gehalte onder 0,2 procent van de psychoactieve stof THC.

Een Cannabis Social Club gaat verder dan louter de verkoop van cannabisproducten. Naar Spaans model kunnen weedgebruikers zich bij de vereniging aansluiten en er kwaliteitsvolle cannabis kopen. Zo'n Social Club produceert en verdeelt zelf de cannabis.

Fom, Alexandre en Thomas richtten zo'n clubje op. Online verkopen ze enkel CBD-producten, die ze per fiets rondvoeren in Brussel. "Maar we zouden graag échte weed verkopen", zeggen ze in La Capitale. "Veel landen staan dat toe. Het brengt de staat geld op en stopt het illegale circuit."

De opbrengst van hun verkoop investeren ze in campagnes om cannabis te legaliseren. Het uiteindelijk doel van het drietal is om één gemeente te overtuigen om zo'n club toe te staan. "We willen uit de illegaliteit treden en pleiten voor een duidelijke omkadering."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Cannabis , cannabiswinkel , Cannabis Social Club , legaliseren cannabis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni