| Caroline Pauwels ontving het Bronzen Zinneke uit handen van Sven Gatz.

Caroline Pauwels ontvangt Bronzen Zinneke als informele ambassadeur van Brussel

© Belga
28/05/2022

Voormalig rector van de Vrije Universiteit Brussel Caroline Pauwels heeft zaterdag uit handen van Brussels minister Sven Gatz (Open VLD) het Bronzen Zinneke ontvangen. Het beeldje is een beloning voor personen die zich verdienstelijk inzetten voor de promotie voor Brussel.

Het Bronzen Zinneke is een genummerd en bronzen miniatuurbeeldje van het kunstwerk van Tom Frantzen dat in de Kartuizerstraat in het centrum van Brussel te zien is. Pauwels vervoegt een rijtje van informele ambassadeurs voor Brussel waar ook al Angèle, Toots Thielemans, Eddy Merckx, Vincent Kompany en Anne Teresa De Keersmaeker toe behoren.

Het Zinneke wordt uitgereikt aan mensen die een bijdrage leveren aan het imago van Brussel in de wereld, en de promotie van Brussel als een stad die tegelijk kosmopolitisch, volks, open, een labo van ideeën en meertalig is. Caroline Pauwels zorgde er als rector voor dat de VUB buiten de grenzen van de eigen campussen trad, zowel op wetenschappelijk als maatschappelijk vlak. Ze maakte van de VUB een urban engaged university waarvan het WeKONEKT.Brussels project een schoolvoorbeeld was.

'Brussel-factor altijd aanwezig bij Caroline Pauwels'

"Of het nu is op het academisch terrein, in de beleidsvoering of in interviews, altijd is de Brussel-factor meer dan prominent aanwezig in het denken en handelen van Caroline Pauwels", looft minister Gatz. "Ze lokte de studenten van de campus weg om hen onder te dompelen in de stad als laboratorium, ze bracht de klassieke 'opening van het academiejaar' naar de Brusselse cultuurtempels en ze gaf de universiteit meer dan ooit bovenlokale en internationale uitstraling", besloot hij.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni