Carrefour even gesloten wegens stakingsactie

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 3 april 2020
Updated: 03-04-2020 - 12:23

De aanleiding van de staking is de sociale onrust bij de grootwarenhuisketen door het coronavirus. Onder meer de Carrefour Markets in Etterbeek, Kraainem en Evere bleven vrijdagochtend even dicht. Eerder deze week was er ook al sociale onrust bij Delhaize.

De supermarkten kregen sinds de uitbraak van het virus te maken met een overrompeling en heel wat personeelsleden voelen zich onveilig omdat de 'social distancing' maar moeilijk kan worden nageleefd.

Volgens de vakbond ACV Puls heeft het personeel zijn buik vol van het compensatievoorstel dat de directie deed naar aanleiding van de crisis. "Er heersen al weken spanningen en angst. De mensen hebben er genoeg van", klinkt het.

Het personeel van de Carrefour verwacht een betere compensatie voor het risico dat het personeel loopt om met het coronavirus besmet te worden. Na overleg tussen de vakbond en de directie is er nu overeengekomen dat werknemers vijf extra vakantiedagen krijgen en een tijdelijke verhoging van maaltijdcheques met 3,55 euro tot eind november. Dit komt neer op een nettovoordeel van 400 euro.

Ondertussen openden de gesloten Carrefourwinkels in kwestie alweer de deuren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?