eindejaar 2021

Celine De Mulder blikt terug op 2021

© BRUZZ

Tradities zijn er om in ere te houden, zelfs in tijden van corona. En dus leggen we onze BRUZZ-medewerkers een aantal eindejaarsvragen voor. Vandaag: producer Celine De Mulder.

De favorieten van Celine

 • BOEK: Ik lees heel veel fantasy-rommelboeken (soort van Harry Potter meets 50 shades soort van rommelboeken). Het beste niet-rommelboek dat ik heb gelezen was Beautiful World, Where Are You van Sally Rooney. Dezelfde auteur van Normal People (epische serie ook trouwens, als je van heel veel huilen houdt). Beautiful World is een aangenaam boek, leest heel vlot en laat je met een warm gevoel achter!
 • FILM: Door jeweetwelwat ben ik eigenlijk maar twee keer dit jaar naar de cinema geweest. Voor Dune en James Bond. James Bond was niet echt om over naar huis te schrijven, maar Dune! Er gebeurt belachelijk weinig in de 2,5 uur dat hij duurt, maar het is zo mooi gefilmd en Timothée Chalamet is aangenaam om naar te kijken. Zendaya ook trouwens. Mooie mensen all around! Qua series: Only Murders in the Building was een plezier! En seizoen 2 van Ted Lasso!
 • MUZIEK: Volgens Spotify-replay heb ik dit jaar het meest naar Kanye West geluisterd. En gelukkig maar want ik heb mij dit jaar ook een tattoo van de leuke man laten zetten. Dan kan ik er maar beter graag naar luisteren! Was het zijn beste album ooit? Nee. Maar die mens blijft na al die jaren extreem relevant en een muzikaal genie. I’ll never stop loving Kanye. En ja, ik ben me ervan bewust dat dat een gevaarlijke uitspraak is.
 • GAME: Tijdens de eerste lockdown heb ik mij een Nintendo Switch aangeschaft en daar ben ik nog steeds heel blij mee! Een algemene, niet per se 2021-tip is Ori and the Blind Forest. Dat is het mooiste spel ooit gemaakt. De visuals, de gameplay, de muziek! Prachtig. Dit jaar heb ik me vooral bezig gehouden met Hoa. Een heel leuk, stressloos spel waar je een klein, extreem schattig wezentje speelt dat zich door mooie puzzelwerelden begeeft. Als je helemaal wil ontstressen (en wie wil dat niet?) is dit een hele grote aanrader!

Celine blikt terug en vooruit

 • Wat heeft je kwaad gemaakt in 2021?
  Antivaxers, en dan heb ik het over de ongeïnformeerde antivaxers. Sweeeeeeet baby jezus, de debiele argumenten die sommige mensen opwerpen. Je verdenkt Amerika van een bepaalde debiliteit maar je verwacht niet dat het hier in België ook zo diep zit. Ik heb tegen mijn scherm staan roepen op Stany Crets omdat hij aan het klagen was over de coronamaatregelen. Onterecht, want Stany Crets is voor vaccinatie. Het is zijn vriend Peter Van den Begin die niet gevaccineerd wil worden.
 • Wat maakte je blij in 2021?
  Heel veel. De geboorte van mijn metekind Paolo. Misschien wel de mooiste baby ooit gemaakt. Dat alle mensen die ik graag zie nog leven en het goed doen. Het besef hoeveel geluk ik heb met de job die ik heb in dit klimaat. Dat ik nog kon blijven werken en mij geen zorgen moest maken.
 • Welke plek heb je het afgelopen jaar ontdekt?
  Geen plek, maar een dessert. Ik zal hier geen reclame maken maar het is van een paars merk en het is een laagje chocolade, met daarrond een cake met daarrond nog een laag chocolade. Mocht ik kunnen trouwen met een snack, ik zou er instant mee naar het gemeentehuis trekken.
 • Wie ben je beginnen te volgen op sociale media?
  Een aanrader is Tatty Macleod, een half Britse, half Franse comédienne die met hilarische video’s het verschil tussen Britten en Fransen aantoont. Nog een heel erg goeie comedian is Sam Cotton, een Australiër die een kleine obsessie met meeuwen heeft. Heb ik al heel veel mee platgelegen.
 • Wat was de belangrijkste gebeurtenis van het jaar?
  Er waren een paar uitschieters: de verkiezing van Joe Biden in Amerika. Eindelijk (semi) van Trump af. En dan ook direct de bestorming van het Capitool. De extreme regenval en overstromingen in België en omliggende landen. Een beetje zoals met de coronacrisis verwacht je als westers land niet echt dat zulke heel erge dingen hier kunnen gebeuren. Ik denk dat heel veel mensen hun beide pollekes gekust hebben dat zij niet in overstromingsgebied wonen.
 • Op wie of wat zet je je geld in volgend jaar? Wie/wat gaat het maken?
  Ik ga even zeggen dat ik heel slecht ben in voorspellingen. Toen Katy Perry haar 'I Kissed A Girl' uitkwam dacht ik: dat wordt een onehitwonder. En kijk nu… Maar ik doe een poging: een Belgische die ik persoonlijk heel sterk vind, is Charles. Ik schrok ook toen ik hoorde dat ze aan La Voix had meegedaan. Ik denk dat we daar nog veel van mogen verwachten in 2022. Pip Millet gaat - denk ik - ook haar stempel op de R&B-wereld drukken.

De lijstjes van 2021

De beste film of voorstelling, het moment dat ons kwaad of net blij maakte? De BRUZZ-collega's vulden de traditionele eindejaarslijstjes in en delen ze graag met jou.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?