Het is weer zover, de stad wordt opgeschud door een ontzettend belangrijk probleem. De platanen langs de Havenlaan, namelijk. Geen hangjongeren, maar hangbomen. Driehonderd, zeg!

Brussels minister van het Tegengaan van Hangbomen Brigitte Grouwels (CD&V) wil er korte metten mee maken en die hangbomen gewoon laten wegbulldozeren omdat ze de onhebbelijke gewoonte hebben diep te wortelen en voetpad en rijweg gestaag te slopen. Krijgt ze meteen een bewonersvereniging op haar dak die 'ludieke' affiches aan die bomen ophangt met 'Te jong om te sterven'. Van een emotioneel, ehm, debat gesproken. Zullen wij u zeggen waarom die bomen weg moeten? Platanen stinken. Of hebt u nog nooit na een regenbui onder platanen gelopen?

Ginkgo's stinken ook, maar die hebben nog de verdienste dat hun vruchten goed smaken in de wok. Volgens de culinair journalist van deze krant toch, en hij zal het wel weten. Als de platanen van de Havenlaan dan toch blijven staan, kunnen we ook deze laanbomen verorberen. Plataanschorsthee, carpaccio van platanenbolster en plataanmousse behoren tot de mogelijkheden. If you can't beat them, eat them.

Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is aan renovatie toe. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door protest zijn die nooit gestart. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Heraanleg van de Havenlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni