Huytebroeck: 'Stel werken Havenlaan uit'

© brusselnieuws.be
20/07/2011
Brussels minister Evelyne Huytebroeck (Ecolo) vraagt dat de geplande werken aan de Havenlaan uitgesteld worden. Ze vindt dat er een evaluatie van de plannen nodig is. Minister Brigitte Grouwels (CD&V) benadrukt dat de werken doorgaan zoals gepland.

De geplande werken zorgen al langer voor controverse. Bewonersverenigingen maken zich zorgen over een mogelijke stadsautostrade en verzetten zich tegen het kappen van de platanen die de laan omzomen.

Minister Huytebroeck vraagt nu dat de Brusselse regering de werken herbekijkt. Volgens haar is de situatie veranderd sinds de oorspronkelijke beslissing viel. Ze wijst onder meer op het afvoeren van het logistiek centrum BILC. Het prijskaartje van 12 miljoen euro is haar ook een doorn in het oog.

Minister Grouwels benadrukt dat de werken gewoon doorgaan, op de ministerraad van woensdag kwam een uitstel niet aan de orde. "Ook mevrouw Huytebroeck heeft in 2009 de werken mee goedgekeurd," zegt de woordvoerder van Grouwels aan brusselnieuws.be. "Met haar standpunt maakt ze nu dus een bocht van 180 graden. De Ecolo-Minister probeert goedkoop wat populariteit te scoren bij een bepaalde groene achterban. Dit gebeurt ook nog eens lange tijd, nadat de werken reeds gegund en aanbesteed zijn. Trouwens, zelfs zonder het BILC vervult de Havenlaan een belangrijke logistieke functie voor de haven. Maar minister Grouwels neemt ook maatregelen om een stadsautostrade te voorkomen."

De kans dat de werken uitgesteld worden is zeer klein. Normaal gaan die van start in de loop van augustus, wanneer de Brusselse ministers vakantie nemen.

Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is aan renovatie toe. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door protest zijn die nooit gestart. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Heraanleg van de Havenlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni