Adopteer eens een plataan op de Havenlaan

Wie dat wil kan een van de 300 platanen op de Havenlaan in Brussel adopteren om de bomen te redden. De bomen zijn bedreigd door de geplande heraanleg van de laan.

Het wijkcomité Maria-Christina strijdt al langer voor het behoud van de bomen. Wie wil kan er nu dus één adopteren. U kan dat doen door een contract te ondertekenen waarin u zegt dat alles te zullen doen om over het leven van de boom te waken. Opties zijn: de boom gezelschap houden, hem water geven en uiteraard daden van agressie voorkomen.

Op zondag 15 mei organiseert het buurtcomité een officiële boomadoptieceremonie op de site van Thurn en Taxis, compleet met trendy flashmob.

Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is tot op de draad versleten. Het Brussels Gewest wil de straat daarom heraanleggen. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door grootschalige en volgehouden protesten is die heraanleg nooit gestart. In de verschillende plannen van het Brussels Gewest verdwijnen de kasseien en wordt de straat smaller. Er verdwijnen ook heel wat parkeerplaatsen, en de weg wordt veiliger voor voetgangers en fietsers. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest van actiegroepen.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?