Kasseien Havenlaan worden niet behouden

© brusselnieuws.be
25/03/2011
De plannen voor de heraanleg van de Havenlaan en het wegnemen van de kasseien gaan gewoon door. Dat heeft minister van Openbare Werken Grouwels duidelijk gemaakt in het het Brussels parlement.

Aziz Albishari (Ecolo) hernam in het parlement de argumenten van een bewonerscomité en van Arau. De organisaties namen het enkele dagen geleden nog op voor de kasseien van de Havenlaan, die zullen wijken voor een glad wegdek. Dat het logistieke centrum BILC uiteindelijk niet aan de Havenlaan komt verandert volgens de verenigingen alles.

Brigitte Grouwels (CD&V), zelf in het buitenland, liet bij monde van haar collega Jean-Luc Vanraes (Open VLD) meedelen dat de plannen niet worden gewijzigd. Er wordt volgens de minister immers nog steeds haven- en logistieke activiteiten gepland langs de laan.

De heraanleg start al in april.

Uit protest tegen de nakende kap van 80 platanen bonden buurtbewoners zich ook vast aan de bomen dit weekend. (Bekijk ook de reportage van tvbrussel).


Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is aan renovatie toe. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door protest zijn die nooit gestart. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Heraanleg van de Havenlaan

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni