Citydev in zee met Atenor voor woonproject aan kanaal

Privépromotor Atenor gaat 99 middenklassewoningen bouwen voor Citydev, de vroegere Gomb. Het gaat om de tweede fase van de nieuwe wijk City Docks, in de buurt van het Biestebroekdok in Anderlecht.

Citydev bouwde de voorbije jaren zelf al heel wat woningen voorbehouden voor mensen met een middeninkomen. Volgens de beheersovereenkomst moet de gewestelijke instelling tegen 2019 nog eens duizend woningen realiseren. Om dat doel te bereiken zal steeds meer worden samengewerkt met de privésector. "Bedoeling is een beroep te doen op projectontwikkelaars die een woonproject willen realiseren en die, in samenwerking met Citydev, woningen voor middeninkomens zouden willen ontwikkelen," klinkt het in een mededeling van Citydev. "De projectontwikkelaar ontwikkelt en financiert het project."

Voor een project in Anderlecht is nu alvast een publiek-private samenwerking afgesloten met Atenor, de ontwikkelaar achter onder meer de woontoren Up-site. Concreet zal Atenor 99 woningen bouwen die dan in samenwerking met Citydev zullen worden verkocht. Daarnaast komen er nog 19 vrije woningen, 750 vierkante meter handelsruimte en 2.250 vierkante meter beschikbaar voor productieve activiteiten. Het geheel komt tussen de Ontwikkelingsstraat en de Klein Eilandstraat, in de buurt van het Biestebroekdok en het stukje kanaal waar enkele woonboten liggen.

Kanaalplan
Het gaat om de tweede fase van de nieuwe wijk City Docks. Atenor verkreeg afgelopen zomer de vergunning voor de eerste fase. Die omvat onder meer een rusthuis, dienstenflats en een appartementsgebouw. 

"Het gekozen project is uitermate strategisch want het ligt vlakbij het Biestebroekdok, waarrond heel wat projecten van het Kanaalplan van de Brusselse regering geconcentreerd zijn. City Docks wil een voorbeeldproject zijn inzake vermenging van economische activiteit (productie en winkels) met woningen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?