Eerste stap voor nieuwe kanaalwijk

© Atenor/Pixelab.be

Ontwikkelaar Atenor heeft plannen om aan het kanaal in Anderlecht minimum 100 appartementen neer te poten, vernam brusselnieuws.be. Daarnaast komen er ook ondernemingen en eventueel een rusthuis. City Docks, zoals het project heet, is het eerste van een rist grote plannen in de buurt dat concrete vorm aanneemt.

Het project City Docks van Atenor komt op een terrein tussen het kanaal, de Tweestationsstraat, de Klein Eilandstraat en de Ontwikkelingsstraat. De promotor wil daar in een eerste fase drie gebouwen neerpoten waarin 116 appartementen komen. Het openbaar onderzoek naar het project startte afgelopen vrijdag en loopt nog tot 28 november.

De appartementen zullen volgens Atenor in een betaalbare prijsklasse vallen. “Onder de 2.400 euro per vierkante meter”, zegt  Atenor-CEO Stéphan Sonneville.

Naast de appartementen zal er ook plaats zijn voor ondernemingen. Ook een rusthuis of serviceflats kunnen in het project gepast worden. “Voor de concrete invulling daarvan wachten we nog wat af”, zegt Sonneville. “De markt in die sector verschuift snel.”

Trekkersrol
De meer dan 100 appartementen vormen de eerste fase van City Docks. “Het gaat dan om terreinen langs de Tweestationsstraat, het verlengde van de Industrielaan”, zegt Sonneville. “Over de invulling van de andere kant van de site langs het kanaal, lopen er nog besprekingen met de gemeente en het Gewest. De bedoeling is ook daar met een gemengd project te komen, met plaats voor woningen en ondernemingen.”

Voor de eerste fase van City Docks zou er in de eerste helft van 2015 een bouwvergunning moeten zijn. Atenor wil daarna zo snel mogelijk starten met de bouw. Over de invulling van de tweede fase zou pas in de loop van volgend jaar duidelijkheid komen.

Het project is meteen het eerste van vele ontwikkelingen in dezelfde buurt dat concrete vorm aanneemt. Op een terrein vlak naast City Docks staat een nieuw cinemacomplex met 11 zalen gepland en verder naar het noorden langs het kanaal zijn er verscheidene woonprojecten die wachten op concrete invulling. “Wij willen een trekkersrol spelen”, zegt Sonneville. “De industrie heeft deze wijk verlaten en nu willen wij een vooraanstaande rol spelen in de herwaardering van de buurt.”

Hieronder ziet u de exacte locatie van het project. In de eerste fase wordt er gebouwd langs de Tweestationsstraat.

© google

 

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?