CM Brussel koopt tweede gebouw in Dansaertstraat

© Google-BRUZZ
| Kind & Gezin, hier rechts in de Dansaertstraat, nu gekocht door de Sint-Michielsbond.

Het gebouw van Kind en Gezin in de Dansaertstraat is nu eigendom van de Christelijke Mutualiteit. De Brusselse poot van de CM, de Sint-Michielsbond, heeft een compromis getekend en "bekijkt nog wat ze willen doen met het gebouw". De kantoren van Kind en Gezin blijven wel ter plaatse.

De Sint-Michielsbond werkt momenteel aan een plan om hun aanpak beter af te stemmen op de Brusselaars, zo verduidelijkt hun directeur Zorg & Innovatie Geert Staelens. "Met twee gebouwen in Brussel-Stad willen we een grotere rol spelen in buurtgerichte zorg en positieve gezondheid."

In Brussel is dat soms nog moeilijk, zegt Staelens. "Het voortschrijdend inzicht leert ons dat onze huidige pakketten eerder aansluiten bij de noden van de rand." De Sint-Michielsbond is behalve Brussel ook bevoegd voor de regio Halle-Vilvoorde en Tervuren.

Twee gebouwen

Om ook in Brussel toegankelijker te worden, "denkt de CM momenteel na over nieuwe plannen". Een tweede gebouw moet daarbij helpen. De kantoren in de Lakensestraat blijven voorlopig gewoon open, net als de bureaus in andere Brusselse gemeenten.

Concrete plannen voor het gebouw in de Dansaertstraat zijn er nog niet. Wel zeker is dat Kind en Gezin zijn vaste diensten - via de vzw Kind en Preventie - ter plaatse kan blijven uitvoeren. "We kunnen dus zeker gemeenschappelijke projecten uitbouwen", besluit Staelens.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?