Congolese ambassade dient klacht in tegen vandalen

© StarNetTV
| Beelden doken op van twee mannen die de Congolese vlag verscheurden voor de ambassade.

De Congolese ambassade in Brussel heeft een klacht ingediend tegen vandalen, die de Congolese vlaggen van de ambassade verscheurden en vervingen door de vlag van Zaïre. Enkelen daders zijn al geïdentificeerd.

De daders verspreiden beelden van hun protestactie tegen het regime van de Congolese president Félix Tshisekedi via sociale media. "Er is opgeroepen tot een opstand en tot haat tegenover een buurland Rwanda. Er werden ongepaste vlaggen (van Zaïre, nvdr) opgehangen aan de muur van de ambassade, net als beledigende en lasterlijke spandoeken", meldt de ambassade in een persbericht.

"Omdat zo'n ernstige schade is toegebracht aan de belangen en de eer van de republiek, aan het staatshoofd, maar ook aan het Congolese volk in zijn geheel, heeft Congo beslist om zijn advocaten klacht te laten neerleggen met burgerlijke partijstelling bij een onderzoeksrechter. Zo'n daden kunnen we niet onbestraft laten", klinkt het nog.

Vorige maand bracht de komst van president Tshisekedi naar Brussel heel wat Congolese Brusselaars op de been om te protesteren tegen zijn bewind. Hij zou volgens de Congolese diaspora te nauwe banden onderhouden met de Rwandese president Paul Kagame.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?