Coronabarometer zorgt volgens Dalle voor perspectief binnen de jeugdsector

20210129_benjamin_dalle_cdv_vlaams_minister_bevoegd_voor_brussel_media_en_jeugd_bellenbos_jeugdvereniging_hobby_kinderen_spelen_beterbuiten_buiten_spelen_c_photonews.jpg
© PhotoNews
| Benjamin Dalle (CD&V), Vlaams minister, bevoegd voor Brussel, Media en Jeugd (archiefbeeld).
© PhotoNews
| Benjamin Dalle (CD&V), Vlaams minister, bevoegd voor Brussel, Media en Jeugd (archiefbeeld).

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) is tevreden dat het Overlegcomité de coronabarometer heeft goedgekeurd. "Het harde werk van de afgelopen weken heeft geloond, hiermee kan de sector beginnen te plannen. Onze jeugd verdient het om opnieuw in alle veiligheid activiteiten te organiseren", klinkt het.

Vanaf volgende week vrijdag wordt er gestart in code rood, waar activiteiten binnen opnieuw mogelijk zijn in groepen van maximum 80 deelnemers. Mondmaskers blijven verplicht vanaf 6 jaar. Buitenactiviteiten zijn mogelijk in groepen van maximum 200 deelnemers en overnachtingen kunnen ook opnieuw.

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle maakte samen met de sector de voorstellen op voor de barometer. "Eindelijk is er opnieuw aandacht voor de vrije tijd van kinderen en jongeren", aldus de minister van Jeugd.

"Er is hard gewerkt aan deze voorstellen. Ik ben vooral tevreden dat er opnieuw activiteiten in binnenruimtes mogelijk zijn. De onlogische opdeling tussen sport en jeugd is hiermee weggewerkt en daar zijn we al langer vragende partij voor."

"Ook wordt het mogelijk om opnieuw overnachtingen te voorzien op een veilige manier. De jeugdorganisaties kunnen dus beginnen met plannen nu er eindelijk stabiliteit is en vooral: perspectief."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?