Coronavirus: Na 24 uur al 150 vrijwilligers op reservelijst zorgpersoneel Brussel

HD
© Belga
21/03/2020

Een goede 24 uur na de oproep van Iriscare hebben al 150 vrijwilligers zich ingeschreven op de reservelijst van medisch personeel voor het Brussels gewest. Het gaat specifiek om vrijwilligers met medische ervaring die een mogelijk tekort aan personeel in de toekomst kunnen opvangen.

Studenten die geneeskunde of verpleegkundige studeren of artsen die op pensioen zijn maar wel nog degelijk een handje kunnen helpen, werden vanaf donderdag uitgenodigd om zich via een online formulier op het Brussels solidariteitsplatform van Iriscare in te schrijven op de reservelijst. Vrijdagavond, een goede 24 uur na de oproep, stond de teller al op 150 vrijwilligers.

Momenteel is er nog geen tekort in de Brusselse zorginstellingen, maar met het stijgend aantal positieve gevallen van COVID-19 zal de druk op de ziekenhuizen in de komende dagen en weken steeds groter worden. In totaal zijn er nu 2.815 bevestigde gevallen in ons land en vielen er al 30 doden te betreuren door het coronavirus.

De oproep wordt mee gedragen door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) en de Franse Gemeenschapscommissie (FGC). De vrijwilligers die zich inschrijven worden ook ingezet in de door de GGC of de FGC erkende zorginstellingen die versterking nodig hebben. Dankzij de reservelijst zullen deze zorginstellingen rechtstreeks kunnen contact opnemen met de ingeschreven personen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, corona, coronavirus, coronamaatregelen, huisartsentekort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni