Coronavirus: specialisten in ernstige toestand in quarantaine

© Unsplash

Drie specialisten van rond de veertig jaar zijn besmet met het nieuwe coronavirus Covid-19 en liggen in een ernstige toestand in het ziekenhuis. Ze werken in Henegouwen en in Brussel, schrijft zondag het vaktijdschrift Le Spécialiste op zijn website.

Het blad baseert zich op een bericht van dokter Nicolas Cuylits. De plastisch chirurg zegt "drie collega's van 40 jaar te kennen die gehospitaliseerd zijn voor Covid-19 en waarbij sprake is van levensgevaar."

Zijn verklaringen werden bevestigd door verschillende medische bronnen en door twee medische directeurs. "Vanwege het medisch geheim kunnen de werkplaatsen van de artsen niet vrijgegeven worden, maar het betreft Henegouwen en misschien Brussel. Deze gevallen herinneren eraan dat alle leeftijdsgroepen kunnen betrokken zijn, ook al zijn statistisch de oudsten de meest kwetsbaren", aldus het tijdschrift.

Artsen bevestigen overigens dat meer en meer van hun collega's uit ziekenhuizen worden gezet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?