Couleur Café houdt rekening met spoorstaking en zoekt alternatieven

© Dieter Telemans
| De festivaltenten van Couleur Café aan de Heizel zullen volgend weekend weer afgeladen vol zitten.

De gevolgen van de 48 urenstaking van de socialistische bond ACOD Spoor voor de festivalgangers van Couleur Café is vooralsnog moeilijk in te schatten. De organisatie van het Brusselse festival rekent op een minimale dienstverlening en zet in op alternatieven.

"We verwachten een minimale dienstverlening, omdat de christelijke vakbond niet meedoet aan de staking", vertelt Denis Corbesier van Couleur Café. "Over de alternatieven zoals bussen, en ook carsharing, zullen we uitgebreid communiceren op onze sociale media."

In het toegangsticket van Couleur Café zit geen ticket voor de NMBS, al zal die het voordelige tarief van het weekendticket voor de festivalgangers wel verlengen tot maandag. Een ticket voor het openbaar vervoer van de MIVB is wel inbegrepen.

'Parkeren op MIVB-parkings'

Samen met de Brusselse openbaarvervoermaatschappij werkt Couleur Café ieder jaar een mobiliteitsplan uit, zodat de festivalgangers tot 3 uur 's nachts overal in Brussel geraken met shuttlebussen.

"Shuttlebussen over het hele land vanuit andere steden kunnen wij niet inleggen, dat is financieel niet haalbaar. We raden mensen ook vaak aan om zich te parkeren op de grote MIVB-parkings zoals op de Heizel of aan Delta. Van daaruit kunnen ze gratis het openbaar vervoer nemen", zegt Corbesier.

Couleur Café vindt plaats van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli. Het is dit jaar onder meer uitkijken naar de Congolees-Belgische rapper Dampo. Brussel wordt verder nog vertegenwoordigd door STIKSTOF, Frontal en Niveau 4.

Couleur Café 2018

Op 29/6, 30/6 en 1/7 neemt Couleur Café opnieuw zijn intrek in het Ossegempark aan het Atomium. Ook BRUZZ is er weer bij met sfeerverslagen, foto's, interviews en nog veel meer. Volg het hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?